← Tjänster

Bilvård & bilrekond

Det är viktigt att ta hand om sin bil, både på insidan och utsidan. Vi på Nisses Däck hjälper dig med både bilvård och rekondition. Enklare bilvård görs i vår miljötvätt, men du har också möjlighet att lämna in din bil på en ordentlig bilrekond.

Bilrekond innebär att bilen gås igenom och rengörs grundligt, allt från att tvätta säten till att polera och konservera lacken. Läs mer om våra tjänster nedan:

Lackkonservering

Har du en ny bil eller en bil med bra lack är vår lackkonservering det bästa skyddet du kan få. Lackkonserveringen håller i många år, detta innebär att lacken har ett bra skydd mot yttre påverkan, och behöver inte poleras eller vaxas. Konserveringen gör att bilen blir lätt att tvätta och hålla ren. Om du får salt eller tjärstänk på bilen kan den avfettas utan risk att behandlingen försvinner. Dessutom innehåller våra medel inga silikoner, så en eventuell omlackering kan göras utan problem.

6-års systemgaranti

På bilar som vid behandlingstillfället är under 12 månader gamla lämnar vi en 6-års systemgaranti. Garantin innebär att lackens glans efter 6 år skall vara minst lika hög som vid behandlingstillfället. Även om konserveringen håller längre rekommenderar vi en underhållsbehandling var 18:e månad. Detta för att avlägsna ytliga repor och beläggningar som fastnat på lacken. Toppskiktet på behandlingen förnyas så att de smutsavisande egenskaperna förstärks.

Lackskydd

Lackskydd är lämpligt för dig som har en äldre bil eller sköter mycket av din bilvård själv. Efter utförd grundbehandling tvättar du bilen med ett specialschampo för att förlänga hållbarheten. En gång i månaden ska en konservator tillsättas tvättvattnet för att bygga på lackskyddet. Sköter man sin bil enligt anvisningarna har man ett bra skydd som har en avsevärt längre hållbarhet än vad vanligt vax har.

Textilskydd

Textilskydd är en textilimpregnering och fungerar som en osynlig överdragsklädsel. Detta innebär att eventuellt spill bara är att torka upp vätskan med en trasa. Skinn och läder bör impregneras för bästa skydd, men alla textilier kan behandlas. Det bästa är att behandla klädseln när den är ny. Om klädseln har hunnit bli smutsig bör man göra en klädseltvätt först för att få bästa hållbarhet.

Textilskyddet är både smutsavvisande och bestående. Textilskydd kapslar in fibrerna så att smuts och eventuellt spill inte tränger ner i tyget utan lägger sig på ytan där det är lätt att torka bort. Dessutom sitter impregneringen kvar i textilierna tills den tvättas bort. Normal användning försämrar inte de smutsavvisande egenskaperna.